17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehirli tamirci aracını çatıda sergiliyor

Beyşehir'de bir kaportacı hurdaya ayırma işlemine tabi tutulan Murat 124 marka aracını parçalamaya kıyamayarak dükkanının damına çıkardı.
Yaşlı araçları hurdaya ayırma uygulamasının başlamasının ardından hurda araç piyasasının gözdesi haline gelen, halk arasında "Hacı Murat" olarak bilinen Murat 124 otomobillerin hurdaya ayrılma işlemine tabi tutulan kaportaları, sahipleri tarafından sanayi sitelerinde bugünlerde 70-80 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Bu arada bir müşterisinden satın aldığı 1975 model beyaz Murat 124'ü hurdasına kıyıp parçalamadığını, işyerinin üzerindeki damında sergilediğini ve gözü gibi baktığını belirten Musa Şahin, "Damın üzerinde otomobil görenler, önce gözüne inanamıyor. Yoldan araçla geçen bazı vatandaşların şaşkınlıktan bir yerlere vurmasından endişe ediyorum. Çünkü görenler damın üzerinden gözünü alamayarak, neredeyse kaza yapacak hale geliyor. Bana 'bu araba niye burada duruyor' diye soranlara, parçalamaya kıyamadım, sergiliyorum diyorum. Şu an bu arabanın hurda fiyatı, kaportasının yeni olması nedeniyle 100 milyon lira. Ancak dama çıkarınca daha da kıymete bindi, hala çalıştığını, fabrikadan yeni çıkmış gibi orijinal ve sağlam olduğunu görenler ise, daha astronomik rakamlar vermeyi taahhüt ederek satın almak istiyorlar ama ben satmıyorum, ona gözüm gibi bakıyorum. Tozlandığı için de ara sıra dama çıkarak hortumla yıkıyorum" şeklinde konuştu.
iha-konya
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 13:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?