18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Buzağıya bağırsak ameliyatı

Beyşehir'in Başgöze Köyü’nde bağırsakları vücudunun dışında olan buzağı ameliyat edildi.

Beyşehir’de Birvet Veteriner Hekimlik Bürosu’na getirilen bağırsakları dışarıda bulunan buzağı, veteriner hekim Yusuf Zülali Gökten tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren operasyon sonunda yeni doğan buzağının bağırsakları vücudunun içerisine alındı.

Buzağı sahibi Hüseyin Doğu, "Sabahleyin doğduğunda bağırsakları dışarıdaydı ama doğumdan önce mi, sonra mı oldu bilemiyoruz. Sabahleyin ahıra girdiğimizde buzağı doğmuştu. Telefon açtığımız veterinerimiz, bağırsaklarının içerisine yerleştirilmesi gerektiğini söyleyince doğumdan sonra birkaç saat içerisinde soluğu Beyşehir’de aldık. Bağırsakları dışarıda olan buzağının doğuştan mı böyle olduğu yada, annesi tarafından mı üzerine basılarak patlatıldığını bilemiyoruz" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Veteriner Hekim Yusuf Zülali Gökten ise buzağının bağırsakları dışarıda olarak dünyaya gelmiş olabileceğine ihtimal vermediklerini belirterek, "Büyük ihtimalle annesi ya üzerine bastı, yada yattı. Çünkü, çok büyük bir parça çıkmıştı" dedi.

Ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirten Gökten, buzağının doğum sonrası süt ememediği ve gerekli sıvı mineralleri alamadığı için sıvı tedavisine başladıklarını söyledi. Gökten, "Hayvanın iç organlarını saran zar iltihap kapmadığı sürece yaşama şansı var. Ama iltihap kaparsa da yine elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:59:13
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?