26
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Camiye giderken cüzdanını kaptırdı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde evinden camiye gitmek üzere yola çıkan yaşlı bir şahıs, içerisinde 3 aylık maaşının bulunduğu cüzdanını kendisini lafa tutan 2 kişinin aldığını öne sürerek polise başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Hamidiye Mahallesi'nde oturan Hüseyin Mızrak (84), öğlen namazını kılmak üzere yola çıktığında cami önünde bekleyen 2 kişi ile karşılaştı.

Kendisini lafa tutan ve "Seni ileride bekleyen bir hacı amca çağırıyor" diyerek kanal boyuna götüren şüpheliler, daha sonra yol üzerinde yaşlı adamı lafa tuttu.

Şüphelilerden birisi, "Amca, üzerin pislenmiş" diyerek montunu temizlemeye çalışırken, diğeri ise montun cebinde bulunan cüzdanı aldı. Cüzdanı aldıktan sonra koşar adımlarla uzaklaşmaya başlayan şüpheliler, bir süre sonra kayıplara karıştı. Cüzdanının çalındığını sonradan fark eden yaşlı adam, polise müracaat ederek şüphelilerin eşkali hakkında bilgi verdi.

Olayı anlatan Hüseyin Mızrak, cüzdanının içerisinde 3 aylık maaşı olan 270 TL bulunduğunu belirtti. Üç aylık maaşı ve Kaymakamlığın yardımları ile geçindiğini belirterek, yalnız yaşadığını dile getiren Mızrak, "Bu parayla sobacıya olan borcumu ödeyip, kalanıyla geçimimi sağlayacaktım. Ben şimdi ne yapacağım. Yaptıkları vicdansızlık. Onları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?