25
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Çiftçilerden 'taşkın' tepkisi

ÇİFTÇİDEN GÖREVLİLERE TEPKİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ekili tarım alanları sular altında kalan çiftçiler, bundan sorumlu tuttukları görevlilere tepki gösterdi.

Beyşehir-Isparta Karayolu'nun 3.kilometresinden geçerek Beyşehir Gölü'ne akan Sarıöz kanalı aşırı yağışlar nedeniyle taştı.

Taşkın sularının karayolunu ulaşıma kapatmaması için çözüm arayan yetkililer, çareyi suların yönünü bölgedeki ekili arazilere doğru çevirmekte buldu. Bu durum ekili alanları sular altında kalan çiftçilerin tepkisine yol açtı.

Karayolu üzerindeki köprü çalışmalarının tamamlanamadığı günlerde, Sarıöz kanalındaki su seviyesi yükselirken, taşkın sularının karayolunun ulaşıma kapanmasına engel olmak isteyen yetkililer, suyun akış yönünü bölgedeki ekili alanlara doğru drene etmeye başladı. Bölgede buğday, arpa ve mercimek ekili arazilerinin sular altında kaldığını ve ürünün zarar görme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını savunan çiftçilerle görevliler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Tarım alanlarına suyu aktaran büzün önünün kapatılmasını isteyen çiftçiler, bölgeyi terk etmezken, yaşanan soruna çözüm bulabilmek için bir yetkili aradı. Karayolları ekipleri de bölgeye gelip incelemelerde bulunurken, soruna bir türlü çözüm bulunamadı.

Bunun üzerine yol üzerinde köprü inşaatını yürüten müteahhit firmanın görevlileri ile tartışmaya giren bazı çiftçiler, yaşananlara tepki gösterdi. Müteahhit firmada işçi olduğunu belirten bir görevli, kendisiyle tartışmaya giren çiftçilere çözüm için karayolları yetkililerini adres olarak gösterdi. Ancak bu sözlerden tatmin olmayan çiftçiler, ekili arazilerine su akışının durdurulması için iş makinelerinin devreye konulmasını istedi. Tepkiler üzerine müteahhit şirkete ait bir iş makinesi çalışma başlatarak, ekili alanlara suyu tahliye eden kanalı devre dışı bıraktı. Beyşehir Belediyesi'ne ait bir kepçe de gelerek servis yolu altından geçen büzlerin tıkanıklığını giderebilmek için bir süre çalışma başlattı. Ancak kanalda su seviyesi yükselmeye başlarken, karayolunu tehdit etmeye başladı.

Çiftçi Edip Şam, yaşanan sorunun çözüme kavuşması için dertlerini tüm yetkililere anlattıklarını ancak sıkıntılarının bir türlü giderilemediğini söyledi. Çiftçi Halit Sarı ise servis yolunun altına döşenen büzlerin kanaldaki suları yağış olması halinde drene edemeyeceğini günler öncesinden yetkililere bildirdiklerini ancak önlem alınmadığını savundu.

ÇİFTÇİDEN GÖREVLİLERE TEPKİ
ÇİFTÇİDEN GÖREVLİLERE TEPKİ
ÇİFTÇİDEN GÖREVLİLERE TEPKİ
ÇİFTÇİDEN GÖREVLİLERE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 17:12:02
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 09:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?