18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Çiftçilere gebe düve dağıtıldı

Beldede 100 aileye tahsis edilen gebe düvelerin dağıtımı için kura çekimi yapıldı. Kura çekimine katılan Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, projeye Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da destek verdiğini belirterek, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın bir projesi vardı. Başbakanlık Sosyal ve Dayanışma Genel Sekreterliği ile birlikte yürüttüğü bir proje idi. İller ve ilçeler bu projelerin taşradaki ayaklarıydı. Kaymakamlıklar ve valilikler olarak bizler de bir ön hazırlık çalışması yaptık. Beyşehir’de kooperatifi olan köy veya kasabalarının müracaatını aldık. En kısa zamanda bunların müracaatını tamamlayarak gönderdik. Bu proje Konya içerisinde 5 yörede uygulandı. Bugün bir tanesini Beyşehir olarak biz aldık. Sevindik ve Emen beldeleri bu projeden yararlanıyor.

Yakın bir geçmişte alımı yapılan bu ineklerin dağıtımı yapılıyor. 100 kişiye 2’şerden toplam 200 inek. Aslında devletimizin sağladığı iyi bir imkan. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın biraz hızlı çalışması, tertipli düzenli çalışması neticesinde, Ankara’dan gördüğümüz desteklerle de Emen ve Sevindik’i, Beyşehir’e kazandırmış olduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu proje devam ederse, kooperatifi olan diğer yerlerimize de bu projeden yararlandırma uğraşısına gireceğiz. Ödemeleri, kredi şeklinde sahipleri, ilk iki yılı ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl içerisinde yapacak. Çok düşük maliyeti var ve faizsiz ödeme olacak" dedi.

Kuradan sonra hayvanlarını almak için hayvanların toplu olarak bulunduğu ahırlara giden besiciler ise, bazılarının huysuzluk yapması üzerine zor anlar yaşadı. Ahırlardan çıkarılan hayvanları kendi ahırlarına götürmek için uğraş veren besiciler, bazılarını ellerinden kaçırdı ve geri yakaladı. Düveler traktörlere bağlanarak hayvan sahiplerinin ahırlarına götürüldü. Bir hayvan sahibi ise düveyi yakaladıktan sonra tekrar kaçmaması için bir elektrik direğine bağlamak zorunda kaldı. Dağıtılan hayvanlardan memnun olan köylüler, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?