20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYŞEHİR - KONYA

Çocuklarıyla ortada kaldı

Beyşehir’de evlenerek 13 yıl önce Muğla’ya giden Ayşe Soyuer (39), eşi Mehmet Soyuer tarafından şiddete maruz kaldığını öne sürerek, "Evi yakacağını, bizleri öldüreceğini söyleyerek tehdit ediyordu. Ağabeyi vefat ettikten sonra ise yengesiyle evlenebilmek için benden nikahımı vermemi istedi. Size yine bakarım, diyordu. Vermeyeceğimi söyleyince de haftalarca şiddete maruz kaldım. Şikayet için karakola gittim; ancak bizi öldürür endişesiyle şikayetçi olmaktan vazgeçip evime geri döndüm. Artık bizi istemediğini söyleyip kovunca da üç çocuğumla birlikte öldürülme korkusuyla 3 ay önce memleketim olan Beyşehir’e geldik" dedi.

Ayşe Soyuer, ikinci eşinden Dilek (11), Gülşadi (7) ve önceki eşinden Veysel (16) adında üç çocuğunun bulunduğunu anlatarak, "Sadece bir çuvala doldurduğumuz elbiselerimizi alarak memlekete geri dönüş yaptık. Beyşehir’de adeta aç susuz ortada kaldık. Bir ev bulduk, kirasını ödeyemeyince oradan çıktık. Şimdiki oturduğumuz evde, ev sahibimizin anlayışı sayesinde oturuyoruz; ama yarın bir gün ne olacağını kim bilebilir? Çünkü, ev kirasını ödeyemiyoruz. Çocuklarımla kış ortasında sokakta kalmaktan korkuyorum" şeklinde konuştu.

İş bulamamaktan yakınan talihsiz anne, imkan verilirse çalışmak istediğini, yaz aylarında tarlalardaki gündelik işlerle idare ettiklerini; ancak yaklaşan kış ayları ile birlikte iş bulamadıklarını da belirterek, kız çocuklarından Dilek’in bu yıl 6. sınıfta, Gülşadi’nin ise 2. sınıfta öğrenim göreceğini söyledi. Ayşe Soyuer, "Ama böyle giderse okutamayacağım. Çünkü, kırtasiye masraflarını karşılayabilecek, okutacak imkanım yok. Komşularımızın verdiği yemeklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Bir dilim ekmeğe muhtacız. Önümüz de kış, odun kömürümüz yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. İş için Beyşehir Belediyesi’ne başvurdum; ancak herhangi bir müspet netice alamadım" dedi.

Soyuer, Sevindik Beldesi’nde oturan 70 yaşındaki babasının ise maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ailesine sahip çıkamadığını vurgulayarak, "Ne olur bize ve çocuklarımıza yardım edin" dedi. Soyuer, gözyaşı içerisinde hayırseverlerden ve yetkililerden kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

konya-beyşehir
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?