18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Dar gelirli ailelere süt inekli destek

Beyşehir İlçesi’ne bağlı Kayabaşı Beldesi’nde, maddi durumu iyi olmayan çiftçi ailelere, Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 12 süt ineği desteğinde bulunuldu.

Isparta ilinden getirilen toplam 12 adet Holstein cinsi süt ineği, Kayabaşı Beldesi’nde sahiplerine vakıf yetkilileri tarafından teslim edildi. Vakıf tarafından, "sosyal riski azaltma ve gelir getirici alt proje" kapsamında 12 fakir aileye dağıtılan süt inekleri, ailelerin başvuru yaparak süt ineği talebinde bulunması üzerine yöreye bir kamyon vasıtasıyla getirildi.

Yetkililer, vakıf görevlileri tarafından süt ineği yardımı yapılmasına karar verilen ailelerin öncelikle yerinde ziyaret edilerek gerçekten fakir olup olmadığının belirlendiğini ve sosyal güvenlik araştırmasının yapıldığını belirttiler. Sosyal riski azaltma projesinden faydalandırılmak üzere her biri 2 milyar 100 milyon lira değerindeki süt ineğine sahip olan fakir aileler, ilk yıl hiçbir ödeme yapmayacaklar. İkinci yıldan başlamak üzere ise süt ve süt ürünlerinden elde edecekleri gelir yoluyla, toplam 3 taksitte faizsiz olarak kolay ödeme imkanından yararlanacaklar.

beyşehir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?