17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Doktorlar muayenehanelerini kapatıyorlar

Beyşehir'de İlçe Devlet Hastanesi’nde görev yapan uzman doktorların büyük bir bölümü muayenehanelerini kapattı. Sağlık Bakanlığı’nın yılbaşından itibaren uygulamaya koymayı planladığı, performansa dayalı yeni döner sermaye primi sisteminden yararlanmak isteyen hekimlerin, bu imkandan yoksun kalmamak amacıyla özel muayenehanelerini kapatma yoluna gittiği belirtiliyor.

Uzman hekimler, 2005’de hayata geçecek yeni uygulama ile gelir iyileştirici sistemden özel muayenehanelerini kapattığı takdirde yararlanabilecek. Bu sistemden istifade etmek isteyen Beyşehir Devlet Hastanesi’ndeki uzman hekimler de, muayenehanelerini kapatmaya başladı. Hastanede görev yapan 14 uzman hekimden 11’inin muayenehanelerini kapattığı, diğerlerinin de kapatacağı belirtiliyor.

Bu arada, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan uzman hekimlerin özel muayenehanelerini kapatmasının ardından, poliklinik saatlerinde de yeni düzenlemelere gidildi. Poliklinik önlerinde yaşanan hasta yığılmalarını asgari düzeye indirmek isteyen hastane yönetimi, polikliniklerde hasta kabul etme saatini 09.00’a çekti. Uzman hekimler öğleden sonra da saat 15.30’a kadar polikliniklerde hasta kabulü yapacak.

Beyşehir
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?