18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

'Domuz eti' paniği!

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde çuvallara konularak ormanlık alana dökülen bir kamyonet dolusu at, sığır ve domuz kemiği, paniğe neden oldu.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, rutin kontrollerini yaparken, Atatürk Ormanı içerisinde çuvallar içerisine konulmuş ve yerlere dökülmüş yaklaşık bir kamyonet dolusu hayvan kemiği bulundu.

Güvenlik güçlerinin kemiklerden şüphelenmesi üzerine durum Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk’e bildirildi. Bunun üzerine bölgeye gittiğini ve kemikleri inceleyerek fotoğrafladığını belirten Kaymakam Cengiz Cantürk, olayın güvenlik güçlerinin kontrollerinde ortaya çıkarıldığını söyledi.

Kemik yığınlarının içerisinde çok sayıda at kemiği ile domuz ve sığırlara ait kafa tasına rastlandığını belirten Cantürk, olayın dehşet verici olduğunu, ancak Beyşehir’e ilçe dışından getirilmiş olabileceğini düşündüğünü söyledi. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili araştırmalarını çok yönlü olarak sürdürdüğünü belirten Cantürk, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin bölgede araştırmalara başladığını ve raporların sonucunu beklediklerini belirterek, vatandaşlara da damgalı olmayan et almamaları tavsiyesinde bulundu.

Cantürk, "Halkımız, bilmediği yerlerden ve açıkta satış yapanlardan kesinlikle et almamalı" uyarısında bulundu.

Bu arada, bölgede incelemede bulunan Beyşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Uslu da, ormanlık alana dökülen kemiklerin içerisinde at, domuz, sığır, koyun ve koç olmak üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara ait sıyrıntı kemikler ve kafa tasları bulunduğunu söyledi.

Bu miktarda bir kemik yığınının kim ya da kimler tarafından dökülmüş olabileceğini tahmin etmenin çok zor olduğunu belirten Veteriner Hekim Uslu, "Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerimizin burada görüp inceleme yapması ve sonrasında ne yapılabileceğine karar vermesi lazım. Çünkü, bu yetki artık yerel yönetimlerden alındı ve denetim ve kontrol işlemlerini halen tarım il ve ilçe müdürlükleri yürütüyor. Ama, ben bu kemiklerin buraya kaçak yollarla kesildikten sonra ilçe dışından getirilmiş olabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

Uslu, kemikleri çuvallar içerisine konularak ormanlık alanda gizlenmeye çalışılan bu hayvanların etlerinin insanlara yedirilmiş olabileceğini de ifade ederek, "Yüzde 100 bu böyle olmuştur diyemeyiz ama yenme ihtimali de olabilir diye tahmin ediyorum. Ama bu kemiklerin üzerinden bir kış geçmiş. Fakat, aralarında yakın tarihte bırakıldığı tahmin edilen kemiklere de rastlamak mümkün. Bu kemiklerin ticari amaçla biriktirilmiş olma ihtimalini yüksek görüyoruz. Çünkü bu tip kemiklerin, piyasada belli bir ücret karşılığında alım satımı yapılabiliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 20:37:45
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 20:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?