18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

'Dumanlı Yaylası, turizme kazandırılmalı'

Şehir Plancılar Odası Konya Şubesi Başkanı Fatih Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Yörük şenliği’ne ev sahipliği yaparak binlerce kişiyi ağırlayan Dumanlı Yaylası’nın yayla turizmine açılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Beyşehir Gölü sahillerinin de yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekerek, "Bu bölgelerimizi bir an önce turizme açmalıyız" dedi.

Şehir Plancılar Odası Konya Şubesi Başkanı Fatih Yılmaz, son yapılan şenlikte bölgenin doğal zenginliklerinin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Dumanlı Yaylası’na, planlı bir şekilde bungalov tarzı doğaya uyumlu turistik yatırımlar yapılırsa, bu yayla bölgemizde önemli bir iş ve yatırım potansiyeline sahip olur" dedi.

Şenliklere ev sahipliği yapan Dumanlı köyünün küçük bir yerleşim birimi olmasına rağmen, gerçekleştirdiği Yörük şenlikleri ile Konya’nın yanı sıra, Antalya ve Türkiye’nin birçok ilinden Yörük vatandaşları bir araya getirebildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Dumanlı yöresi, Antalya ve Konya’nın kokusunun hissedildiği ender yerlerimizden birisi. Özellikle Dumanlı Yaylası, doğal güzellikleriyle yerli suyu ve havası ile muhteşem bir coğrafya. Şenlik, yaklaşık 10 bin kişiye bir araya getirdi. Oysa bu yaylayı, yılın her gününde turizme açabilirsek, bölgemiz önemli bir yayla turizmi gelirine sahip olabilir" diye konuştu.

Fatih Yılmaz, Beyşehir’in göl sahillerinden de yeterince istifade edemediğini belirtti. Üstünler beldesindeki göl sahilinin önemli bir turizm bölgesi olabileceğine vurgu yapan Yılmaz, "Özellikle sahil kesimimiz, yaz aylarında kumsal ve göl turizmi için çok önemli. Bu bölgelerdeki kamping ve piknik alanları değerlendirilmeli. Bunu yaparsak, gerek Antalya’dan, gerekse Konya’dan ve çevre illerden daha çok insan bu bölgeye gelebilir" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 12:03:22
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 18:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?