18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Dünya bu manzarayı 'net' izleyecek

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir’in dünyaca ünlü günbatımı, önümüzdeki yıldan itibaren tüm dünyaya internet aracılığıyla canlı olarak izlettirileceklermek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, hayata geçirmek için kolları sıvadıkları bir projeyle Anamas Dağı üzerinden Beyşehir Gölü’ne yansıyan dünyaca ünlü gurup vaktinin tüm dünyaya izlettirileceğini söyledi. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip Beyşehir’in bugüne kadar yeterli tanıtımının yapılamadığına dikkati çeken Tekinöz, daha iyi bir tanıtım için harekete geçtiklerini ve Beyşehir’i ve güzelliklerini tüm dünyaya sanal ortam aracılığıyla canlı olarak izlettireceklerini söyledi.

Beyşehir kent merkezinde göle hakim bir noktaya yerleştirilecek kamera aracılığıyla, Beyşehir’in sembolü haline gelen tarihi Regülatör Taşköprü ile tarihi Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii’nin yanı sıra gurup vaktinin Beyşehir Belediyesi’nin web sayfasından tüm dünyaya aktarılacağını belirten Tekinöz, "Yurt dışındaki gurbetçi hemşehrilerimiz de, önlerindeki bilgisayar aracılığıyla memleketlerini izleyip, böylece memleket hasreti gidermiş olacak. Günbatımı ile birlikte Beyşehir Gölü üzerinde oluşan silüet ve renk değişimleri canlı olarak 24 saat süreyle anında tüm dünyaya aktarılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 21:10:53
Güncelleme :8 Ocak 2005 Cumartesi 21:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?