16
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Eflatunpınar ve Hasat Şenliği düzenlendi

Konya'nın Beyşehir ilçesi Sadıkhacı beldesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Eflatunpınar ve Hasat Şenliği'nde sahne alan Şahsenem, izleyenleri coşturdu.


Sadıkhacı Belediyesi ile Sadıkhacı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik dün, Eflatunpınar Hitit Kutsal Havuzu çevresinde yapıldı. Şenliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Yusuf Çelik, bu tür etkinliklerin birleştirici ve bütünleştirici rol üstlendiğini dile getirerek, şenliklerin devamının geleceğini belirtti.

Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel ise, bu yıl 2'ncisi düzenlenen şenliğin siyasi gösteriye dönüşeceği şeklinde sözler duyduğunu belirterek, bu tür söylemlerde bulunanların etkinliğin amacını bozmaya çalıştığını söyledi. Bugüne kadar beldesinin tüm siyasi partilerden az veya çok da olsa fayda gördüğünü dile getiren Özel, bu nedenle şenliğe tüm siyasi partilerin mensuplarının davet edildiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından şenliğe katılan siyasilere plaket ile Eflatunpınar tablosu hediye edildi.

 
Folklör gösterileri ile devam eden eğlencede çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Özellikle "Popstar yarışması" davetlilerden büyük ilgi gördü. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Bu arada, şenliğe katılan sanatçılar aniden bastıran yağmurun azizliğine uğradı. Yaklaşık 30 dakika devam eden yağmur nedeniyle, ıslanmamak isteyen davetliler çadırlara sığındı. Yağmurun dinmesinin ardından ise ünlü şarkıcı Şahsenem sahne aldı. Söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturan Şahsenem'e özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Sanatçı Benhur da şarkılarıyla şenliğe renk kattı.


İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 12:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?