23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Emniyet'te bürokrasi azalacak

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerekli altyapı çalışmalarının oluşturulmasının ardından polnet hizmeti verilmeye başlandı.

İlçe Emniyet Müdürü Osman Bilgin, polnet hizmetinin devreye girdiği merkezlerde vatandaşlara ve teşkilata kazandırılan çeşitli kolaylıklar olduğundan bahsederken, aynı avantajların Beyşehir için de gerçekleşmeye başladığını söyledi.

Bilgin, bu kolaylıkları şöyle sıraladı: "İşlem kuyrukları ortadan kalkmış, pasaport, ehliyet, ruhsat gibi belgeler zamanında vatandaşlarımıza verilebilmektedir. Vatandaşlarımız ayrıca, poliste yapacağı işlemler ile ilgili bilgiyi, internet kullanarak öğrenebilmekte, pasaport, ruhsat ve ehliyet gibi benzeri işlemlerin müracaatları internet üzerinden yapılabilmektedir. Şahısların bilgilerine anında ulaşılabilme ve bu sayede vatandaşımızın gereksiz mağduriyeti önlenmektedir. Araçların kontrolleri mobil olarak yapılabildiğinden, çalıntı araçların bulunması kolaylaşmış, bilgiye erişim hızlandığından suçlular daha çabuk yakalanabilmektedir. Teşkilatımız içi evrak akışı, elektronik ortama aktarılmış, evrak akışı hızlandırılmış, yazı bekleme bürokrasisi azaltılmıştır. Yine, teşkilat mensuplarımıza internet üzerinden eğitim olanağı sağlanmış, hizmet kalitesi yükselmiş, personel daha etkin ve verimli kullanılabilir hale gelmiş, vatandaşın polise olan güven duygusu artmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:05:56
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?