23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

En fazla balık tutan avcılara ödül

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde su ürünleri avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte 15 günlük süre içerisinde en fazla balığı yakalayan avcılar, bir çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödül töreni nedeniyle Göl-Deniz Balıkçılık önünde kantarcı ve balıkçılarla biraraya gelen Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, avlanma sezonunun başlamasından sonraki ilk 15 günlük süre içerisinde yaklaşık 1 tona yakın levrek balığı yakaladığı belirlenen Ender Bilir ile Gürsel Doğu adlı avcıları çeyrek altınla ödüllendirdi.

Çeyrek altını balıkçı Ender Bilir'in gömleğine iliştiren Erdoğan, daha çok levrek avlanmasını teşvik için balıkçılar arasında bir yarışma tertip ettiklerini ve bu yarışmaları önümüzdeki günlerde de devam ettireceklerini belirterek, "Sezonun açılmasından sonra en fazla balığı Ender Bilir ile birlikte çalıştığı arkadaşı Gürsel Doğu'nun tuttuğunu tespit ettik. Kendilerini bir çeyrek altın ile ödüllendiriyoruz. Bu arada, kooperatif olarak, göl festivali kapsamında düzenlenecek en büyük sazanı yakalama yarışmasında da, birinci gelen avcımızı ödüllendireceğiz" dedi.

Filetosu ihracata giden levreğin avının daha da artmasını istediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
"Kadife'nin belli bir pazarı yok. Levrek ise ihracata gidiyor. Gölde yeni sezonla birlikte levrekte bir artış gözlemliyoruz. 3 yıldır yeterince levrek balığı çıkmayan gölümüzde, bu sezonda ağlara levrek vurması bizleri mutlu ediyor. O yüzden, levrek avını daha da artırmak amacıyla bu tür ödül ve teşviklerle balıkçılarımızı levreğe yönlendirmek istiyoruz".

En fazla balığı tuttukları için ödüllendirilen balıkçılardan Ender Bilir ise 15 günlük süre içerisinde yaklaşık 1 tona yakın levrek avladıklarını dile getirerek, "Bu süreç içerisinde en iyi levreği bizler yakaladık. Bu yıl herhalde levrekte bereketli bir sezon geçireceğiz gibi görünüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de aynı durum devam eder" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:22:59
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?