18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Girişimci 'Gölü' keşfetti

Beyşehir Gölü’nün ilk ve tek gezinti yatı olan Eşrefoğlu Yatı’nın açılışını yapan İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde günbatımı turlarına startı verdi.

Beyşehir Gölü sahilinde yapılan duaların ardından Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ile birlikte kurdeleyi keserek gezinti yatının açılışını gerçekleştiren Kaymakam Cantürk, Beyşehirliler’in gölden daha iyi faydalanabilmeleri için çeşitli projelerin geliştirildiğini söyledi.

Beyşehir’le özdeşleşmiş olan Eşrefoğlu’nun ismini alan yat sayesinde göl ve adaları ile yörenin tanıtımının daha iyi sağlanacağına vurgu yapan Cantürk, "Beyşehirli hemşehrilerimiz gölün yanında yaşıyor ama yeterince bölgeyi tanımıyorlar. Beyşehir’de yıllarca yaşamış ama göl üzerinde hiç gezinti yapmamış vatandaşlarımız var. Ben onların da bu hizmetten yararlanmasını istiyorum" dedi.

Cantürk, Beyşehirliler’e bu hizmete destek vermesi çağrısı da yaparken, Konya ve bölgesinin adalara yapılacak günbatımı turlarına büyük ilgi göstereceğine inandığını söyledi. Yatın açılışının ardından konuklara çeşitli ikramlarda bulunulurken, Beyşehir Gölü’nün dünyaca ünlü gurup vakti, göl içerisinde gerçekleştirilmeye başlanan "günbatımı turları" ile birlikte mavi sularda izlenmeye başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 17:36:32
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?