18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Gölü ot bastı!

Beyşehir Gölü'nde otlanma ve kirlilik, su seviyesinin düşmesine paralel olarak daha da arttı.

Otlanmanın artması sonucu göl içerisinde boyu 4 - 5 metre uzunluğa ulaşan sazlıklar oluşurken, ortaya saz adacıkları çıkmaya başladı. Otlanma sonucu göldeki tekne ve yatların seyri de zorlaşırken, özellikle adalara özel turlar düzenleyen yat sahibi Ahmet Bülbül, "Otlanma sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Göldeki otlanmanın hem su yüzeyinde görüntü kirliliğine yol açtığını, hem de seyri zorlaştırdığını belirten Ahmet Bülbül, "Gölün yüzeyinde teknelerle gezinti yaparak, sürekli olarak ot temizliği yapmak durumunda kalıyoruz. Ayrıca, Beyşehir Gölü'nde adalara yaptığımız her turdan sonra yatımızdaki pervanelerimize takılan otları da ayıklamak durumunda kalıyoruz. Su seviyesinin iyice düşmesi ile birlikte otlanma sorunu iyice gün yüzüne çıktı. Beyşehir Gölü'nde temizlik yapılacağı söylenmişti, bunun gerçekleşeceği günü bekliyoruz. Yoksa, her gün kayıklarla göl yüzeyinde ilerleyebilmek için ot temizliği yapmakla bu sorunun çözülmesi mümkün değil" diye konuştu.

Bülbül, göldeki su seviyesinin düşmesinin otlanma ile beraberinde sudaki derinliğin azaldığını yatın bazı bölgelerde seyrinin zorlaştığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 16:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?