15
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Görme engelli işadamı Ağa seçildi

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Beldesi’nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Anamas ve Dedegöl Kültür Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.


Şenlikte görme engelli bir işadamı şenlik ağası seçildi. Etkinlikte açık artırma ile satışa sunulan el yapımı av tüfeğine 5 bin 610 YTL vermeyi kabul eden Kurucuovalı görme engelli işadamı Emin Demirci, özel işlemeli silahın sahibi olurken, aynı zamanda şenlik ağası seçildi.

İstanbul’da yaşayan işadamına açık artırma sonucu sahip olduğu av tüfeği Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı tarafından verildi.

 
Konuşmaların ardından başlayan şenlik programında ilk olarak Kurucuova Beldesi İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan folklor grubunun gösterileri yer aldı.

Parodi ve skeçler, okunan şiirler programın diğer bölümleri oldu. Şenlik kapsamında bir koyun açık artırma ile satışa sunulurken, en yüksek fiyatı veren kişi koyunu derneğe bağışladı.

Programın diğer bölümünde ise yöresel sanatçılar sahne aldı. Şenlikte yapılan çekilişte birçok hediye de sahibini buldu.


iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 11:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?