19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Güne sporla başlıyorlar

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Ercan Selvi, "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" atasözünden hareketle, hafta başından itibaren personelin sabah sporu ile mesaiye başladığını belirterek, "Eğitimli ve tam donanımlı modern bir itfaiye teşkilatı olmakla birlikte personeli daha atak, daha çevik hale getirebilmek için spor faaliyetlerine de önem veriyoruz. Sabah görev alan vardiyada itfaiye personelinin hizmet binası önünden başlayan koşusu 3 kilometre sürüyor. Her gün bu mesafe daha da artacak. Koşu sonrası ise soğuma ve kültür fizik hareketleri ile itfaiye personelimiz daha çevik ve zinde hale geliyor. Hafta başında start verdiğimiz spor faaliyetleri bundan sonra aralıksız devam edecek" dedi.


Spor faaliyetlerinin itfaiye teşkilatında görev yapan personelin kondisyon olarak güçlenmesine yönelik olduğunu ifade eden Selvi, şunları söyledi:

"İtfaiye Müdürlüğü personelimiz, tabii afet ve yangınlarda önemli başarılara imza atmıştır. Ancak sürekli zinde kalmak ve güçlü olmak için sportif faaliyetlerde de bulunmanın mutlak yararları var. Personelimiz, bugüne kadar rutin olarak kendi aralarında voleybol, futbol maçları yaparak zinde kalmayı başarıyordu. Ancak, bu işin daha düzenli yapılabilmesi ve etkili olabilmesi için özellikle koşu ve kültür fizik aktivitelerinin de yapılması gerektiğini düşündük."

Koşuya "yaylalar" türküsüyle başlayan itfaiye personeli, sonrasında ilerleyen yaşlarına rağmen, kültür fizik hareketlerinde ise komando dansı, şınav, mekik gibi en zor hareketleri de yapıyor.

iha-beyşehir
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 10:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?