18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Günübirlikçinin gözdesi Beyşehir

Yeşil dokusu, doğal ve tarihi güzellikleri ile Türkiye’nin cennet köşelerinden birisi olan Beyşehir yaz ayları ile birlikte bölgeye gelen Konyalıların adeta günübirlik tatil merkezi haline geldi.

Hafta sonları gezinti ve piknik yapmak ve göldeki turlara katılmak üzere ilçeye gelen günübirlik tatilcilerle hareketlenen ilçede, esnaf da gurbetçilerin önümüzdeki günlerde yöreye gelecek olmasıyla işlerinin daha da açılmasını bekliyor.

Beyşehir Gölü’nde ilkbahar mevsimi ile başlayan adalara yat turları da, Konya’da yaşayan aileleri özellikle hafta sonları Beyşehir’e çekiyor. Yat sahibi Ahmet Bülbül, Beyşehir Gölü’nde kısa ve uzun turlarla adalara seyahat ettiklerini bildirdi.

Kısa tur kapsamında her gün Yılanlı Adası’na tur düzenlediklerini belirten Bülbül, "Gün içinde bu turun sonuncusunu özellikle günbatımı saatlerinde düzenliyoruz. Beyşehir Gölü üzerinde günbatımını izlemek isteyenler özellikle bu tura ilgi gösteriyor. Göl üzerinde adalarla birlikte günbatımını görüntüleyen fotoğraf tutkunları, bu anı ölümsüzleştirmek istiyor" dedi.

Beyşehir Gölü’ndeki ada turlarına daha çok Konya il merkezi ve çevresinden gelen grupların ilgi gösterdiğine de dikkati çeken Bülbül, "Ancak, özellikle Beyşehir Gölü’nün diğer adalarını ve kuş cenneti olan Kızkulesi Adası’nı da merak edip görmek isteyen gruplar, uzun turları tercih ediyor. Uzun turlarımız sabah erken saatlerinde başlıyor ve akşam saatlerine kadar sürüyor" şeklinde konuştu.

Bülbül, uzun turlarda adalara yanaşan yattan inen grupların, gezinti imkanı buldukları mekanlarda bol bol fotoğraf çektiklerini de kaydetti. Bülbül, bu yıl yaşadıkları en büyük olumsuzluğun, hava şartları olduğunu da belirtirken, özellikle hafta sonları havaların yağışlı geçmesinin turların iptal edilmesine neden olduğunu sözlerine ekledi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 15:03:28
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 11:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?