22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Güpegündüz kuyumcuyu soymaya kalkıştılar

Beyşehir'de bir kuyumcunun Cuma namazı nedeniyle dükkanını kapatıp ayrılmasını fırsat bilen kimliği belirsiz 2 kişi, iş yerini soyma girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanının sahibi olan Abdullah Özkurt, Cuma namazı nedeniyle kapıyı kapatıp, kepenklerini indirdikten sonra iş yerinden ayrıldı. Daha sonra, iş yeri sahibinin dükkanını kapatmasını fırsat bilen kimliği belirsiz 2 kişi, güpegündüz kepenklerin kilidini kırarak, kapıyı tornavida yardımı ile zorla açtı.

İçeri girme hazırlığı yaparken, dükkanın önünden geçen bir görgü tanığının, "Ahbap ne haber!" demesi üzerine panikleyen şüpheliler, kapıyı açık vaziyette bırakarak olay yerinden uzaklaştı.
Bu arada, kuyumcu dükkanının soyulmak istendiğini sonradan anlayan görgü tanığı durumu polise bildirdi.

Hırsızlık girişimi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri kapıyı açık vaziyette bulurken, iş yeri sahibine haber verdi. Alarm ancak iş yeri sahibinin gelmesi sonrasında devreye girip çalmaya başlarken, şüphelilerin iş yerini soyamadan kaçtığı öğrenildi. Dükkanda inceleme yapan ve parmak izi araştırması yapan polis, kapının açılmaya çalışılmasında kullanılan tornavidayı iş yerine 50 metre mesafede buldu.

Polis, biri takım elbiseli, esmer, kirli sakallı, diğeri ise beyaz montlu olduğu yönünde verilen eşgal doğrultusunda iki şüpheliyi aramaya başladı. 06 plakalı bir araca binerken görülen şüphelilerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 15:43:41
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?