22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Halk plajına rağbet yok

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin Beyşehir Gölü sahilinde kumsal haline dönüştürerek oluşturduğu halk plajına bunaltan yaz sıcaklarına rağmen vatandaşlar ilgi göstermiyor.


Kültür Park yakınlarındaki göl kıyısında Beyşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile geçtiğimiz yıllarda oluşturulan halk plajına Beyşehirliler rağbet göstermiyor. Çevre düzenlemesi olmaması ve bakımsız kalması nedeniyle insanların fazla ilgi göstermediği halk plajından sadece sıcaklardan bunalarak serinlemek isteyen küçük çocuklar yararlanıyor.


Beyşehir kent merkezinde yaşayanların istifade etmesi için 2 yıl önce kıyıları kumsal haline dönüştürülen halk plajı, hafta sonlarında bile ıssız görüntüler sergiliyor. Balıkçı teknelerinin de park olarak kullandığı plajda yüzenlerin sayısı ancak parmakla gösterilebiliyor. Beyşehirli vatandaşlar, halk plajının çevre düzenlemesinin yapılması, ağaçlandırılması ve bakımlı tutularak işletilmesi halinde bu bölgenin yüzme sporunu sevenler tarafından rağbet görebileceğini belirtirken, “Böylece insanlarımız gölde yüzebilmek için kilometrelerce ötedeki Karaburun sahillerine gitmek zorunda kalmayacak” diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 13:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?