22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Harabede yaşayan aileye esnaf sahip çıktı

Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Hüseyinler Köyü’nde yıkılmak üzere olan harabe bir evde elektrik olmadığı için karanlıkta oturmaya mahkum kalan aileye Beyşehirli sanayi esnafı sahip çıktı.

Eşinden ayrıldıktan sonra 4 çocuğuyla birlikte yıkılmaya yüz tutmuş, içerisinde elektriği ve suyu bulunmayan virane bir evde yaşam mücadelesi veren Nuriye Çağlı’ya (42) sahip çıkan Beyşehirli sanayi esnafı, tüm masraflarını üstlenerek aileye köyde tek katlı betonarme yeni bir ev yaptırıyor. Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ve eşi ile Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tekin’in de katıldığı temel atma töreninde yapılan duaların ardından temele ilk harç konuldu.

Türk halkının, ne kadar yardımsever olduğunun bu davranış ile bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkati çeken Kaymakam Cantürk, "Sağolsun sanayi esnafımız ve Beyşehirli vatandaşlarımız bu aileye sahip çıkarak tüm masraflarını karşılamak suretiyle bir ev yaptırıyor. Ayrıca, ev yapıldıktan sonra da içi dayanıp döşenecek. Kaymakamlık olarak biz de katkılar yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bölgemizde hiçbir fakirimiz kalmayınca kadar bu tür ailelere yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Köy Muhtarı Feyzullah Doğan ise sanayi esnafının yaptırdığı evin inşaatının 15-20 gün içerisinde tamamlanarak ailenin içerisine yerleştirileceğini belirterek, "Ayrıca, evin içerisi de döşenecek. Bu aile yıllardır içerisinde çeşitli oyuklar bulunan, yıkılmak üzere olan, hatta içerisindeki odalarının bir kısmı da halen yıkık olan, suyu ve elektriği olmayan harabe bir evde yaşıyordu. Sanayi esnafımızın bu duyarlılığına, başta kaymakamımız olmak üzere tüm yetkililere yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 14:22:33
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?