18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

İllik önergesi verildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, Beyşehir'in vilayet olabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) teklifte bulunduklarını ve illik önergesi verdiklerini söyledi.

Hükümetin Türkiye'de yeni iller yapma gibi şu anda bir gündeminin olmadığını belirten Ünaldı, "Hükümetimizin gündeminde illik yok ama, bu zamanla olur diye düşünüyoruz. Şu anda böyle bir proje yok ama, mantıklı gerekçelerimiz var. Her ne kadar, nüfus olarak, Beyşehir nüfusunun merkez nüfusunun küçüklüğü ileri sürülüyorsa da, çevre nüfusunun büyüklüğü, Beyşehir Gölü ve Anamas Dağı'nın eteklerindeki göl manzarası, bu bölgenin turistik olarak büyük bir değer taşıması, bu illik meselesinde öncelikli gerekçelerdir" dedi.

Beyşehir'in vilayetlik konusunu gelecekte kuvvetli bir ihtimal olarak gördüğünü belirten Mustafa Ünaldı, "Konyamızın merkezi gelişmiş bir bölge. Ama, il merkezinin gelişmiş olması Beyşehir'in de gelişmiş olması demek değil ki. Onun için buraların ayrı bir bölge olarak incelenmesi lazım. Teşvikte ilçelerin ayrı değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bunu savundum geldim ama olmadı, olmuyor da. Hiç olmasa, ayrı bir il olursa belki Beyşehir bu teşvik kapsamına alınabilir. Karaman il oldu, kazandı, teşvikten istifade ediyor. Buraların da ayrı bir il olarak değerlendirilmesi lazımdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:52:33
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 12:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökçen Genç IP: 85.97.146.xxx Tarih : 5.07.2005 20:48:39
Sayın Milletvekilimizden ;Beyşehir İlçesi, Belediyeleri ,köyleri ve gölü için o kadar yapılacak şeyler varken illik için Müracaat yapması, İllik konusu kesinlikle yokken gündem yaratmak Beyşehire hiç bir şey kazandırmaz.