18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

İmamlardan kahramanlık türküleri

İMAMLAR KOROSUNDAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Popstar Alaturka" programına katıldıktan sonra "Popstar Müftü" olarak tanınan Konya'nın Tuzlukçu İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık'ın koro şefliğini yaptığı imamlar korosu, Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası nedeniyle düzenlenen özel programda sahne aldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan müftü ve korosu, kahramanlık türkülerinin yanı sıra Türk tasavvuf müziği eserlerini de seslendirdi. AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, ilçe ve belde belediye başkanları, öğretim görevlileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetlinin izlediği programda davetliler salonu doldurdu. Dağıtılan Türk bayraklarını konseri izlerken büyük bir coşkuyla sallayarak dalgalandıran davetliler, kahramanlık türkülerini zaman zaman koro ile birlikte seslendirdi.

Koro şefi Müftü Bıyık'ın yanı sıra sahnede imamlar da koro ile birlikte türküler seslendirdi. Çanakkale ile ilgili okunan şiirler ise zaman zaman duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Koro üyeleri konser sonrasında ayakta alkışlandı.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, konser sonunda Müftü Adnan Zeki Bıyık'a günün anısına plaket verdi. Tüfekçi, düzenlenen konserle Çanakkale ruhunu yeniden yaşadıklarını belirterek, "Yeni kurulan koromuzun birkaç ay içerisinde katettikleri mesafe ortada. Geldikleri çok önemli bir aşama. Ben birçok koro dinledim ama böylesine sanat icra edilen bir koro dinlemedim. Müftü hocamıza, korosuna ve sanatçı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

İMAMLAR KOROSUNDAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ
İMAMLAR KOROSUNDAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 11:08:04
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 15:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?