18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

İş garantili kurs

Beyşehir'de, tekstil fabrikalarında iş garantili kurslar yörede yaşayan genç kızlardan büyük ilgi görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Akkanat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Beyteks A.Ş. işbirliğiyle tekstil fabrikasının konfeksiyon bölümünde açılan kurslara 23 kursiyer iştirak ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, tekstil fabrikasıyla yapılan protokol kapsamında başlatılan 240 saat süreli konfeksiyon makineleri kullanma kursunun 6 hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere tekstil fabrikasına işçi alımında öncelik tanınacağını ve bu kursun bir nevi iş garantisi kapsamında değerlendirilebileceğine dikkat çeken Taşdelen, "Hedefimiz 25'er 25'er 50 kişilik gruba kurs açmaktı. Bu kursumuz sona erdikten sonra ikinci kursumuzu 12 Ağustos'taki devreden sonra hayata geçireceğiz. Ekim ayında işçi alımında bu kursiyerlerimize öncelik tanınacak. Amacımız bölgemizdeki işsiz gençlerimize iş zemini hazırlamak, dolayısıyla bu tür firmaların da teknik eleman ihtiyaçlarını karşılamaktır. Geçtiğimiz yıllarda hedefimiz Kız Meslek Lisesi mezunu öğrencilerimizi bu tür kurslardan geçirmekti ancak, yeterli eleman bulamadığımız için bu yıl ilköğretim okulu mezunu genç kız ve erkeklerimize bu imkanı sağladık. Kursa en büyük ilgiyi kız öğrencilerimiz gösteriyor. Kursta 3 de erkek kursiyerimiz eğitim görüyor. Erkeklerin ilgisinin biraz daha az olduğunu müşahede ediyoruz" dedi.

Fabrikada eğitim alan kursiyerlerin fabrikanın servis araçları vasıtasıyla evlerinden alınıp kurs bitiminde evlerine bırakıldığını belirten Taşdelen, "Öğlen yemekleri de fabrika tarafından karşılanmaktadır. Kurs süresi boyunca konfeksiyon makinelerini öğrenmenin yanı sıra kursiyerlerimiz, bir işyerinde nasıl çalışılır, işyerinde neler paylaşılır, iş ahlakı, toplum içerisinde nasıl birlikte yemek yenir gibi birtakım sosyal eğitimlerden de geçirilmektedir. Dolayısıyla kursiyerlerimiz işe girdiğinde de bu tür eğitimleri aldığı için uyum konusunda herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Beyteks Fabrikası Konfeksiyon İşletme Müdürü Hüseyin Gürbüz de, fabrika ortamında kursiyerleri en iyi şekilde eğitip, daha sonra onlardan istifade etmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Kendilerine iş ve işçi sağlığını aşılayıp üretime yönlendiriyoruz. İş imkanından dolayı da kursiyerlerimizin daha gayretli, iştahlı ve hevesli olduklarına şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 12:04:18
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?