24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Karaali boşaldı

Geçiminin büyük bölümü pancar işçiliği olan Konya’nın Beyşehir'in Karaali Beldesi’nde pancar tarlasında çalışacak ailelerin göçü başladı.

Karaali Belediye Başkanı İbrahim Issı, beldede yaşayan ve pancar işçiliği ile geçimini sağlamaya çalışan 2 bin 500’e yakın ailenin çeşitli yerlere iş için göç ettiğini söyledi. Sezonun açılmasıyla birlikte beldede kalan aile sayısının 300 olduğunu belirten Issı, "Beldemiz pancar sezonunun başlaması ile birlikte adeta boşaldı. Pancar işçiliği yapan ailelerimiz, Konya bölgesinde ve daha uzak diyarlarda nerede iş bulursa, o bölgeye çadır kuruyor ve söküm zamanına kadar o bölgede hem çalışıyor, hem de hayatını idame ettirmeye gayret gösteriyor" dedi.

Karaali Beldesi’nde yaşayan ailelerin dar gelirli insanlardan oluştuğunu, pancar işçiliğine giden ailelerin de beldeden ayrılırken çocuklarını da birlikte götürdüğünü belirten Issı, "Bu nedenle, okulların kapanmasına az bir süre kala öğrenim gören öğrenciler de aileleriyle birlikte gittikleri yerlerde pancar işçiliği yapmaya başlıyorlar. Bu bakımdan, bölgemizde yetişen yeni nesil de yeterli eğitimi göremediğinden gelecekte pancar işçiliğinden başka bir işte tutunamıyor. Bu nedenle, bölgemizdeki insanlarımıza yeni iş kapılarının sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:21:14
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?