24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Karaburun Plajı, tatilcileri isyan ettirdi

Konya'nın denizi ve mesire yeri olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü çevresindeki plajlar S.O.S veriyor.

Beyşehir Gölü'nün suya girilebilecek nadir sahilinden olan Üstünler mevkiindeki Karaburun Plajı'nda kavurucu yaz sıcaklıkları ile birlikte doluluk oranı önemli ölçüde artarken, bölgede bulunan tatilciler birçok sorunla karşı karşıya bulunuyor. Gölün otlanması nedeniyle yosun ve pislik içerisinde yüzmek zorunda kalan tatilciler, göl kirliliğinin yanı sıra, plajın tamamen diken ve otlarla kaplı olması, tuvalet ve gıda ihtiyacının giderilebileceği mekanların olmaması nedeniyle zor günler yaşıyor.

Tatilciler, diken ve otların arasında güneşlendiklerini belirtirken, en çok da sineklerden yakınıyor. Bu konudaki en büyük sıkıntıyı bölgede çadır kuran tatilciler yaşarken, "Karaburun sahili Beyşehir'in en gözde tatil merkezi, ama bakımsızlık ve ilgisizlik burayı cazip olmaktan çıkarıyor" şeklinde yakınmalar oluyor.

Belde yerleşim sınırları içerisinde bulunan Karaburun Plajı konusunda açıklamada bulunan Üstünler Belediye Başkanı Ethem Özgür, Karaburun sahilinin milli park ve SİT alanı kapsamında koruma altında bulundurulması nedeniyle, doğal alanına dokunulamadığını, bölgede ufak bir temizliğin bile yapılamadığından yakındı. Karaburun sahiline bu nedenle bugüne kadar hizmet götüremediklerini vurgulayan Özgür, "Bunun nedeni bu bölgenin milli park yasakları kapsamında bulunmasındandır. Ancak, geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanlığı olarak Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na müracaatta bulunarak, bölgenin belediyemize devri konusunda talepte bulunduk" dedi.

Bu başvurudan müspet netice aldıklarını ve kurulun "uzun devreli koruma amaçlı imar planı" hayata geçinceye kadar sahilin Üstünler Belediyesi'ne tahsis edilmesi ve devrini uygun bulduğunu anlatan Özgür, şunları söyledi: "Bu kapsamda Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu ile aramızda bir protokol yapılarak bu bölgenin belediyemize devri gerçekleştirilecek. Ayrıca, sahilin altyapısı da Milli Park ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu tarafından hazırlanacak ve belediyemize teslim edilecek. Bu bölgenin altyapısının tamamlanmasının ardından, belediyemize devri yapılacak olan Karaburun Plajı'nın işletme görevini yerel yönetim olarak biz üstleneceğiz".

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 11:19:11
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 11:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?