18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Karasabanla 40 yıl

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde yaşayan 62 yaşındaki Ahmet Ecevitli, ata mesleği olan karasabancılığı ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor.

Beyşehir’e bağlı Küçükavşar Köyü’nde çiftçilik yapan Ahmet Ecevitli, bu yaşına kadar hiç traktörü olmadığını, arazideki her işini atla koşturduğu karasabanıyla gördüğünü söyledi. Karasabanıyla Beyşehir yöresindeki çiftçilere de 40 yıldır hizmet verdiğini ve traktörün giremediği, insan gücüyle toprağın işlenmediği yerlerde devreye girdiğini belirten Ecevitli, "Bu gibi yerlerde iki üç kişinin belleme usulü ile 3-4 saatlik sürecek işini, 1.5 saat gibi kısa bir süre içerisinde karasabanımla bitirdiğim için özellikle çift sürme mevsiminde çiftçilik tarafından büyük ilgi ile karşılaşıyorum" dedi.

Arazi işi olan çiftçilerin kendisine telefonla ulaştığını ve at arabasının üzerine yerleştirdiği karasabanı ile Beyşehir merkezdeki bahçeler ile ilçeye bağlı köylerde diyar diyar gezdiğini "kiralık karasabancı" olarak çalıştığını anlatan Ecevitli, "Kendimi bildim bileli bu işle uğraşıyorum. Ata mesleğimin devam etmesi en büyük dileğim. Beyşehir’de de bu alanda tek olduğum için torunlarıma da bu işi öğretmeye çalışıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 12:02:58
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?