22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Kardelen operasyonu

Beyşehir'de dağ eteklerinden izinsiz olarak toplandığı belirlenen 200 kilo kardelen çiçeği soğanına el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza memurları tarafından, Beyşehir’e bağlı Kurucuova Beldesi’nde A.A. (50) adlı şahsın evinden yurtdışına ihraç edilmeye hazırlanan ve çuvallar içerisinde bir araca yüklenmek istenen 200 kilo kardelen çiçeği soğanı ele geçirildi. Kardelen çiçeği soğanlarının Anamas Dağı eteklerinden izinsiz olarak toplandığı ve piyasa değerinin yaklaşık bin YTL olduğu öğrenildi.

Kardelen çiçeği soğanlarını izinsiz olarak topladığı iddiasıyla yakalanan A.A.’ya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 150 bin YTL’lik idari para cezası uygulanırken, hakkında yasal işlem başlatılmak üzere de Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Toroslar’ın bir kolu olan Anamas Dağı eteklerindeki çam ve ardıç ormanları arasındaki açıklık, kayalık alanlarda ilkbahar mevsimi ile birlikte kendiliğinden yetişen ve kozmetik dünyası ile ilaç sanayinde kullanıldığı bilinen kardelen soğanının son yıllarda sayısının giderek azalmasına paralel olarak toplanmasının özel izinlere bağlı olduğu belirtildi. Ayrıca, kardelen Türkiye’den ihraç edilen çiçek soğanları listesinde ilk sırada yeralıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 11:14:48
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 12:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?