19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Kış geldi sobacılar yaşadı...

Kış mevsimiyle birlikte soba tamircilerinin de yüzü güldü. Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, pazar yerinde soba tamirciliği yapan Mevlüt Sevinç, soğuklarla birlikte evlerde soba kullanımının artmasının işlerine olumlu etki yaptığını söyledi.

Sevinç, sobalara bakım ve tamirat işi yaptıklarını belirterek, "Eskiyen kuzine sobalar, kovalı ve eski tip kömürlü sobalara hem bakım yapıyoruz hem de tamirat işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Evlerde kış aylarında sürekli kullanılan sobalar, kurulmadan önce ve kış dönemi ortasında mutlaka bakım ve kontrolden geçirilmelidir. Soba zehirlenmelerinde genelde, boru ve bacalarda kusur aranır; ancak sobaların kendisinin de sık sık bakım ve kontrolden geçirilmesinde faydalar vardır. Bu bilinçte olanlarımız zaten sürekli olarak sobalarının bakım ve kontrolünü yaptırıyor" dedi.

Halkın ekonomik sıkıntı içerisinde olması nedeniyle, sobalarını yenileyemediğine ve bu yüzden eski sobaların tamir ettirilmek suretiyle kullanıldığına da dikkati çeken Sevinç, "Eskiyen sobanın yerine yenisini almakta zorlanan vatandaşlarımız, bir depoya kaldırmak ya da atmak yerine sadece çok cüzi bir işçilik masrafı yaparak, sobasını tamir ettiriyor ve kullanıyor. Eskiyen sobalarda genelde parça değişimi gerektiren işlerin yanı sıra, deliklere de kaynak yapmak durumunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

beyşehir
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 12:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?