17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Konya: Beyşehir Hastnanesi'nde yılan paniği...

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı ve kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Göçü Köyü’nde oturan Habip Kantaş’ın (51) evinin yatak odasına bir yılan girdi. Yılanla odanın içerisinde kovalamaca yaşanırken, yılanı boynundan tutmayı başaran Kantaş, bu defa yılanın hışmına uğradı.

Acı içerisinde olmasına rağmen, yılanı bırakmayan ve ailesi ile birlikte bir otomobile binerek Beyşehir Devlet Hastanesi’ne canlı yılanla birlikte gelen Kantaş’ı acil serviste gören doktor ve sağlık çalışanları gözlerine inanamadılar. Yılanın kendisini soktuğunu anlatmaya çalışırken, acil serviste tekrar yılanı elinden kaçıran Kantaş, hastanede paniğe yol açtı.


Kantaş, kendisini sokan yılanı yine aynı ataklıkla başından yakaladı. Görevliler tarafından başı ezilerek öldürülen yılanı kontrol eden Beyşehir Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ersin Kobaner, yılanın zehirli olduğunu tespit etti.


Yılanın zehirli olduğunun anlaşılması üzerine yılan panzehiri uygulanan Habip Kantaş ise, tedavisinin ardından bir süre gözetim altında tutuldu. Kantaş daha sonra taburcu edildi.
Hastanın muayenesini gerçekleştiren ve nöbetinde ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Dr. Levent Bilir, "Hastanın yılanı getirmesi iyi olmuş. Hasta doğru bir harekette bulunmuş. Ancak bugüne kadar kendisini yılan sokanlar, ölüsünü getirirdi. İlk defa böyle ilginç bir olayla karşılaştık. Karşımızda canlı bir yılan görünce, şaşkınlık geçirdik. Bir de elinden kaçırınca, iyice panik yaptık. Ancak aynı ataklıkla yılanı yeniden yakalamayı başaran hastanın bu cesaretine, gerçekten hayran kaldık. Gerekli tedavisini yaptık. Hastamız şu anda gayet sağlıklı ve iyi durumda." dedi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 12:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?