19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Konya: Beyşehir'de hanımların mopet tutkusu görülmeye değer

Genellikle kısa mesafe aracı olarak kullanılan ve en çok iki kişinin binebildiği mopedler, Beyşehir kent merkezinde erkekler kadar bayanların da ilgisini çekiyor.

Düzlük bir alana sahip olmasıyla bilinen Konya il merkezinde, vatandaşlar tarafından en çok ilgi gören ulaşım aracı bisiklet olurken, Beyşehir İlçesin’de ise yaygın olarak moped kullanımı dikkat çekiyor. İlçe merkezinde şehir içi ulaşım aracı olarak büyük ilgi gören mopedlere, özellikle yaz aylarında genç kuşak ilgi gösteriyor. Ayrıca, sanayi esnafı ve köylüler için de mopedler, vazgeçilmez bir ulaşım aracı olma özelliğini koruyor.


Son yıllarda ise erkekler kadar Beyşehir kent merkezinde bayanların da mopedlere olan ilgisi dikkat çekiyor. Özellikle şehir içi ulaşımda, iş yerlerine gidiş-gelişlerde pratikliği ve serinliğinin yanı sıra, yakıt sarfiyatının ekonomik olmasından dolayı tercih edilen mopedlere, kadınların da ilgi göstermesi, trafikte renkli görüntülere neden oluyor. Şalvarlarıyla bindikleri mopedlerle trafiğe çıkan bayanlar, şehir içinde ve dışında yaptıkları gezinti ile dikkat çekiyorlar

iha-konya
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 21:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?