17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Konya: Beyşehir'in tarihi camii restorasyonunda öğrenciler de çalışıyor...

Tarihi mekanın iç bölümünde restore çalışmaları ibadete engel olmadan devam ederken, kurulan 4-5 metre yüksekliğindeki iskelelerin üzerine çıkma cesaretini gösteren Beyşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Sibel Akkaya ile 16 yaşındaki Esma Kırkan, yaşıtları yaz tatilinde olmasına rağmen çalışarak yaptığı işte büyük bir hüner gösteriyor.

Öğrenci kızlar, ellerinde fırçalarla ahşap sütunlarda temizleme çalışmaları yapıyorlar. Tarihi camiin iç bölümünde devam eden restore çalışmaları sonunda, müezzin mahfili altında ve tavan kısımlarında bugüne kadar ortaya çıkarılamayan kalem işlemesi motiflerinin de ilk kez gün ışığına çıkarıldığı belirtildi.


Restore çalışmaları kapsamında camii içerisinde bulunan ahşap sütunlarda ince işlerde görev alan öğrenci kızlar, yüksekliğe aldırış etmeden korkusuzca temizleme çalışması yapıyor. Yaz tatilini fırsat bilip bu işlerde çalıştıklarını belirten öğrenci kızlar, yaptıkları işle harçlıklarını çıkarmanın yanı sıra, aile bütçesine de katkı sağladıklarını belirtiyorlar.

Restore çalışmaları çerçevesinde, tarihi camiin mihrap bölümünde ise dökülmeye başlayan çiniler elden geçiriliyor. Faaliyetlerde desen ustası üniversite öğrencileri çalışıyor. Tarihi camiin restoresi kapsamında bundan sonra 8 ay sürmesi beklenen kalem işçiliği çalışmalarının başlayacağı kaydedildi

iha-konya
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 13:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?