19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Konya: İSMEM öğrencileri izcilik kampında huzur buldu...

İSMEM Birim Sorumlusu Dr. Kamil Eyüboğlu, kampa 35 öğrencinin katıldığını, kampta öğrencilerin çeşitli sportif aktivitelerine iştirak ettiğini, gölde yüzme ve dinlenme imkanı bulduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde de bazı illerde değişik kamp imkanlarından yararlanacaklarını söyledi.

İSMEM'in çalışmaları hakkında da bilgi veren Dr. Eyüboğlu, Türk toplumunun en önemli kanayan yaralarından birisi olan 'sokak çocukları'na hizmet etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimlerde bulunduğunu anımsattı.

Dr. Kamil Eyüboğlu, Sokak Çocukları Meslek Edindirme Merkezi'nde öğrenim görenler içerisinde artık bali ve tiner alışkanlığının ortadan kalktığını söyledi. Dr. Eyüboğlu, kullandıkları "Sokaktan üretime, biz artık sokak çocuğu değiliz, geleceğin ustalarıyız" sloganlarını ise düstur olarak benimsediklerini ve bastırdıkları afişlere de yazdırdıklarını kaydetti.

Dr. Eyüboğlu, faaliyetini sürdüren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun da dünyada örnek olacak şekilde çalışan bir kurum olduğunu, ancak bu kurumun yönetmeliğinde 18 yaş sınırı gibi bir noktanın olduğunu söyledi. 18 yaşında tekrar sokağa dönmek zorunda kalan çocuğu, askere gidene kadar devam eden süreçte sokakta çeşitli sıkıntıların beklediğini kaydeden Eyüboğlu, İSMEM'in ise meslek edindirmek üzerine inşa edilen bir kurum olduğuna dikkat çekti ve bundan sonra ise bunun kanun ve yönetmeliklerle desteklenmesinin gerekliliği üzerinde durdu.

Dr. Kamil Eyüboğlu, geçmişte sokak çocuğu olan, birtakım kötü alışkanlıkları bulunduğu ve çeşitli suçlara karıştığı için insanların bir kilometre ötesinden bile geçmeye korkan öğrencilerine, toplumun artık daha farklı baktığını, insanların bu konuda ilgisini çektiklerini sözlerine ekledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal TUTGAÇ IP: 81.213.78.xxx Tarih : 21.01.2008 11:42:42

Heyt Bee ne güzel günlerdi onlar. Kaldığımız yerde sinekler, girdiğimiz beyşehir gölündede yılanlar olmasaydı daha güzel olurdu ama konyanın o eşsiz güzellikleri bize sinekleri ve yılanları unutturuyordu hey gözünü sevdiğim mevlana celaleddin-i rumi nede güzel bir il bırakmışsın arkanda....