18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Konya: kışın okul alanı yaz iş...

Karaali İlköğretim Okulu’nun bahçesini çeviren ihata duvarı olmayınca, okul alanı yöre halkı tarafından beldenin harman yeri haline getirildi. Okul bahçesinde toplanan ekinler, hasat sezonu sonunda harman makineleri ile işlenerek, sapla saman ayırma işlemine tabi tutuluyor.

Harman yerine dönen okul bahçesinde ise çalışan ailelerin yanında çocuklarının da bulunduğu dikkat çekiyor. Okulun bahçesi, eğitim-öğretim yılı içerisinde çocuklara oyun alanı olurken, yaz aylarında adeta çalışma sahasına dönüşüyor.

Karaali İlköğretim Okulu’nda öğrenim gördüğünü belirten Usame Yalım, 7. sınıfa geçtiğini ifade ederek, "Okulumuzun bahçesi duvarla çevrili olmadığı ve başka geniş alanlar da bulunmadığı için, ailelerimiz yaz aylarında harman yeri olarak kullanıyorlar. Kış aylarında arkadaşlarımızla oyun oynadığımız alan, yaz aylarında ise ailelerimize yardım ettiğimiz bir çalışma sahası haline geliyor." diye konuştu.


Karaali Belediye Başkanı İbrahim Issı ise, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenerek, okul bahçesinin bir an önce duvarla çevrilmesini istedi. Issı, "Yaz aylarında harman yeri haline gelen okul bahçesinin duvarla çevrilerek beldemize yakışır bir hale getirilmesini bekliyoruz." dedi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2004 Cuma 15:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?