19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Konya Beyşehir: Yakacak yardımı dağıtımına başlandı

Konya’nın Beyşehir İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, bölgedeki ihtiyaç sahibi fakir ailelere dağıtılmak üzere Seyitömer Kömür Ocağı’ndan getirilen kömürlerin dağıtımına başlandı.

İlk etapta çuvallanarak gönderilmesi planlanan kömürler, zamanın kısıtlı olması ve olumsuz hava şartları nedeniyle Beyşehir Belediyesi’ne ait kepçelerle yerleşim birimlerinden gelen kamyonlara yüklenerek gönderilmeye başlandı. Dağıtım süresi içinde, Beyşehir kent merkezi ve bağlı yerleşim birimlerinde yaklaşık 2 bin fakir aileye toplam 2 bin 400 ton kömür yardımı yapılacak. Kent merkezinde yardım yapılacak fakir aile sayısı 800 olarak belirlenirken, köy ve mahalle muhtarları tarafından tesbit edilen ihtiyaç sahibi ailelere halen 500 kilogramlık yakacak yardımında bulunuluyor.

Bu arada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, kent merkezindeki kömür yardımında öğrencilere ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Vakıftan, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve kent merkezindeki evlerde ikamet eden dargelirli ailelere mensup çok sayıda öğrenci de yararlanıyor. Ancak, gündüz öğrencilerin evlerinde bulunmaması görevlilerin işlerini zorlaştırıyor

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2004 Cumartesi 12:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?