17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Konya-Beyşehir Devlet Hastanesi doğum uzmanı bekliyor

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nin yanı sıra Derebucak ve Hüyük gibi yakın ilçelere de sağlık hizmeti vererek, yörenin adeta "bölge hastanesi" konumunda bulunan Beyşehir Devlet Hastanesi’nde, doğum uzmanı sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçeleriyle yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet veren Devlet Hastanesi’nde, iki yıl öncesinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak üç hekim birden görev yaparken, birinin emekli olması, diğerinin ise başka yerleşim birimlerine atanması üzerine bu branşta görev yapan bir hekim kaldı. O tarihten sonra da hastaneye kadın hastalıkları ve doğum uzmanı branşında atama yapılmadı. Hastanede görevli mevcut hekim, ihtiyaca cevap veremiyor.

150 yataklı Beyşehir Devlet Hastanesi’nde mevcut kadroya göre, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı branşında 6 hekimin görev yapması gerekiyor. Beyşehir’de bu branşta hekimin bulunması nedeniyle, sorun Konya’dan geçici gönderilen personelle aşılmaya çalışılıyor. Ancak 200 bin nüfusun olduğu yörede, sorunun Konya’dan belli günlerde gönderilen personelle aşılması da mümkün görünmüyor. Bu bakımdan, Beyşehir’de çocuk bekleyen aileler, sorunu il merkezindeki doktorlarla çözmeye çalışıyor.

Öte yandan hekim sıkıntısı nedeniyle, hastanede yapılan doğum sayısında da geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşüş yaşandığı belirtiliyor. Doğum için Beyşehir’den 90 kilometre ötedeki il merkezine giden aileler, ekonomik yönden zorlandıklarına, eşleri ve çocukları için bu zorunlu seyahatlerin çeşitli riskleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor.

+Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Alp Burak Ekmekci, bu sorunla ilgili açıklamanın İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılmasının daha doğru olacağını belirtirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kara ise, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı konusunda yaşanan sorunun, genel müdürlüğe bir yazı ile bildirildiğini kaydetti. Dr. Kara, "Sorunu şimdilik geçici görevlendirdiğimiz personelle çözmeye çalışıyoruz. Sorunun tamamen çözümü için ise gayret gösteriyoruz ve Sağlık Bakanlığı’nın atama yapmasını bekliyoruz" dedi.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 11:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?