19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Konya:Beyşehir Festivali'nde Orhan Hakalmaz resitali

75. Yıl Cumhuriyet Stadı’ndaki konserde sahneye çıkan Orhan Hakalmaz, yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Stadı dolduran Beyşehirliler, sanatçının türküleri eşliğinde keyifli bir gece yaşarken; havai fişek gösterileri de geceye renk kattı.


Konseri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, Konya milletvekilleri Harun Tüfekçi, Mehmet Erdem, Hasan Anğı, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli izledi. Halil Ürün’ün de sahneye gelerek saz eşliğinde şiir okuduğu gecede bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, büyük ilgi gören festivali önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı olarak sürdüreceklerini belirtti.


Kaymakam Cengiz Cantürk de, festivale gösterilen ilginin bu tür etkinliklere duyulan ihtiyacın ne kadar fazla olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Hakalmaz’a, Beyşehir’de gurup vaktini gösteren bir tablo hediye eden Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, "Sanatçımıza Beyşehir’de göl kenarından bir arsa vermek istiyoruz. Kendisini artık bir Beyşehirli olarak aramızda görmeyi arzu ediyoruz" dedi.


Hakalmaz da, ilçeyi ve ünlü yemeği tatlı su balığını çok beğendiğini, Beyşehir Gölü’nün ünlü gurup vaktini görüntülediğini dile getirerek, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Öte yandan, festival kapsamında 80 fakir aile çocuğu sünnet ettirilirken; şölene katılanlara, meyve suyu ve simit ikram edildi. Göl festivali kapsamında Soğla bölgesinde de rahvan at yarışları yapıldı. Dört kategoride yapılan yarışlar sonunda derece elde eden yarışçılara ödülleri ve kupaları Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Emniyet Müdürü Osman Bilgin ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.

Kenthaber-Konya
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mücahid furkan memiş IP: 78.164.180.xxx Tarih : 29.07.2008 15:11:00

en çok türk sanat müziği güzeldi ve ismail abinin şarkılarıda güzeldi.bir tane şu sıkıntı vardı.sıkışık debişik izlemeleri birdahaki festivalde düzgün olacağına inanıyorum beyşehirlilere slm gönderiyorum