19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Konya-Beyşehir'e doğal gaz müjdesi...

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, partisinin ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, Konya'dan Seydişehir İlçesi'ne kadar doğalgazın boru hattı vasıtasıyla geldiğini belirterek, "Beyşehir'le ilgili ilk müjdemiz; Seydişehir'e 27 kilometrelik bir mesafesi olan Beyşehir'e de en kısa süre içerisinde doğalgaz gelecek" dedi.


Konya'dan Beyşehir'e kadar olan 90 kilometrelik karayolunun duble yol haline geleceğini ve bu yolun yapımının programa alındığını belirten Büyükakkaşlar, "Beyşehir'den sonra Gembos'a geçecek olan yol, Konya ve Ankara'dan Antalya'ya gidecekleri 70 veya 100 kilometre daha kısa mesafeden Antalya'ya ulaştıracak. Yani, Orta Anadolu'yu en kısa mesafeden Antalya'ya bağlayacak olan bir yola kavuşmuş olacağız" dedi. Büyükakkaşlar, "Yani, Orta Anadolu'yu en kısa mesafeden Antalya'ya bağlayacak olan bir yola kavuşmuş olacağız" diye konuştu.


Derebucak İlçesi'nde devam eden Derebucak ve Gembos Derivasyon Tüneli projelerinin de kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve Beyşehir Gölü'ne yılda 164 milyon metreküp su ilave edilerek hem gölün kurtarılacağını hem de Konya Ovası'nın daha çok sulanacağını belirten Büyükakkaşlar, Beyşehir Gölü'nün kıyılarının daha güzel ve turistleri çeken bir hale getirilebilmesi için de birtakım çalışmalar içerisinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?