18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Küpelemede son 4 gün

Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü, büyükbaş hayvanların küpeleme ve kayıt altına alınma işleminin 20 Mayıs’ta sona ereceği, bu tarihten sonra kulak küpesi olmayan büyükbaş hayvanların mezbahalarda kesiminin yapılamayacağı gibi, alım satımı, sevk ve nakil işlemlerinin de yapılamayacağı uyarısında bulundu.

Beyşehir Tarım İlçe Müdür Vekili Nurettin Karşıyaka, son bir yıl içerisinde yoğun bir program dahilinde Beyşehir yöresinde 20 bine yakın büyükbaş hayvanın kulak küpeleme işlemi yapılarak kayıt altına alındığını bildirdi.

Karşıyaka, bu tarihten sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın talimatı uyarınca küpeleme ve kayıt altına alma işleminin sona ereceğini hatırlatarak, "Hala kayıt altına alınmamış büyükbaş hayvanları varsa, besicilerimizin bu dört günlük süreyi iyi değerlendirmesini istiyoruz. Aksi, takdirde 20 Mayıs tarihinden sonra kulak küpesiz büyükbaş hayvanlar, sahiplerinin elinde kalacak ve değerlendirilemeyecek. Çiftçilerimiz bu durumdaki büyükbaş hayvanlarını kendilerinin kesip yemesinden başka bir çaresi kalmayacak" uyarısında bulundu.

Aynı dönem içerisinde küpeleme çalışmaları ile birlikte Tarım İlçe Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen 2 ayrı ekibin Beyşehir bölgesinde tarama faaliyetlerinde bulunduğunu ve 18 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını da belirten Karşıyaka, "Beyşehir merkez, köy ve beldelerinde teknik görevlilerimizin yaptığı tarama sonunda, 4 aydan küçük büyükbaş hayvanlarla 8 aydan sonraki gebe hayvanlar hariç tamamen aşılandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?