18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Kuyumcunun arabasını ve işyerini taradılar

Beyşehir'de bir kuyumcunun, işyeri ve otomobiline silahlı saldırı düzenlendi. Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan saldırganların, olayı eski bir husumet nedeniyle gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.00 sıralarında kent merkezinde kuyumculuk yapan Aydın Ç.’nin Hamidiye Mahallesi Ufuk Sokak’ta park halinde bulunan 09 RC 007 plakalı otomobili ve Özdilek Caddesi’ndeki işyerine silahlı saldırıda bulunuldu.

Saldırganların bulundukları araçtan kuyumcu Aydın ǒnin önce otomobilini taradıkları, ardından ise aynı araçla kuyumcu dükkanına otomatik tüfekle ateş açtıkları ileri sürüldü. Olayın ardından kayıplara karışan saldırganlar, polis tarafından yarım saat süren çalışmanın ardından yakalandı.

İşyeri ve otomobile silahla saldırıda bulundukları iddia edilen E.B. ve M.H. ile birlikte otomobil içinde olayda kullanıldığı öne sürülen 1 adet ruhsatsız tabanca ve otomatik av tüfeği ele geçirildi. Otomobilde yapılan aramada ayrıca, otomatik tüfekten çıktığı belirlenen 4 adet boş kartuşa rastlandı. Ele geçirilen silahlar ve boş kartuşların balistik incelemeye gönderildiği bildirildi.

Silahlı saldırı olayının ardından Beyşehir polisi, kurşunlanan kuyumcu dükkanında inceleme başlattı. Otomatik tüfekle ateş açılması sonucu dükkanın kapı ve vitrin camlarının kırıldığı, işyerindeki klimanın da kurşunlardan isabet aldığı gözlendi. İşyerinin önünde ise otomatik av tüfeğinden çıktığı belirlenen 2 adet boş kartuşa rastlandı.

Gözaltına alınarak sorguları tamamlanan zanlıların, aralarında bulunan eski bir husumetten dolayı işyeri ve otomobil kurşunlama olayını gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte adli mercilere sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:38:11
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?