22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Marangoz atölyesinde korkutan yangın

Bir marangoz atölyesinde kundaklama sonucu çıkan yangın, korkuya neden oldu. Sanayi Sitesi 6. Blok No.8’de bulunan Seyit ve Ahmet Ucuşen’e ait Konyalı Fevzi Oğulları Ağaç Doğrama atölyesinde çıkan yangına, işyeri sahibinin dükkanı açmak istediği sabah saatlerinde dumanı görüp haber vermesi üzerine Beyşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracı müdahale etti.

Yoğun duman nedeniyle atölyeye girmekte zorlanan itfaiye ekipleri, içeri oksijen tüpü kullanarak girebildi ve yangına müdahale etti. İçeride bulunan doğramaların yaş olması nedeniyle, yavaş yavaş yandığı ve bunun da yangının büyümesine engel olduğu belirtildi.

İtfaiye erleri ve güvenlik güçleri atölye içerisinde yaptığı araştırmada, camlar kırılarak girilen işyerinde yangının tiner dökülerek çıkarılmış olduğunu tespit etti. İşyeri içerisinde ikinci kattaki çekyat üzerine tiner dökülerek çıkarılmış olduğu belirlenen yangının daha sonra büyümesi için merdiven üzerine ve yerlere, ayrıca doğrama üzerine saçılan tiner bulunduğunu belirleyen itfaiye ekipleri, ayrıca atölyenin ikinci katında bulunan yazıhanenin kapısına saplanmış bir bıçak buldular.

Bu arada, marangoz atölyesinin içerisinde çok sayıda güvercin beslendiği de ortaya çıktı. Yangında bazı güvercinler telef olurken, bazı güvercinlerin de boğazlarının bıçakla kesildiği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yangının çıkış nedenini ve sabotaj olup olmadığını araştırıyor. Yangın sonucu ikinci katta bulunan yazıhanenin tamamen yandığı, meydana gelen zararın belirlenmeye çalışıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 15:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?