18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Meslek Lisesi mezunlarına iş müjdesi

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi’nin bazı bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin Beyşehir’deki tekstil fabrikalarında işe yerleştirilmesini sağlamak için girişim başlattıklarını söyledi.

Bu girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirten Hasan Taşdelen, artık ailelerin ve genç kızların meslek edindiren ve iş sağlayan bu okulları daha çok tercih edeceğine inandığını belirterek, bu tür okulların genel anlamda ara ve teknik eleman denilen öğrencileri yetiştirdiğine dikkati çekti.

Taşdelen, "Bu tür okullarımızın bilgisayar destekli programlarında, konfeksiyon ve çocuk bölümünde öğrenim gören gençlerimiz, bu bölümleri tercih ettikleri için artı puanla üniversiteye girme şansı yakalamaktadır. Bu bölümlerde okumayan öğrenciler de mezun olduktan sonra gördükleri eğitimle ara eleman olarak çok rahat iş bulabilmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren Beyteks’le görüşmelerimiz oldu. Bu yıl mezun olacak genç kızlarımızın, 18 yaşına girmiş olanları, yine fabrikada bu yıl işe başlayacaklar" dedi.

Bu girişimler sonucu mezun olacak öğrencilere iş imkanı sağladıklarını kaydeden Taşdelen, şöyle devam etti: "Yine çocuk gelişimi bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, açık öğretim fakültelerine veya üniversitelerin çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitim bölümünden mezun olan öğretmenliklerde okuyorlar. Açık öğretimde okuyanlar, birinci yıldan sonra, sınavı kazandığı takdirde usta öğretici olarak bizlerde görev almaktadırlar. Bu anlamda artık ailelerimizin ve genç kızlarımızın, iyi bir mesleki eğitim ve sonrasında iş imkanları için bu okulları seçmeleri kendileri için büyük şans olacaktır."

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 13:52:23
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 17:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?