16
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Mucit öğretmenden katlanabilir seçim sandığı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi ahşap teknolojisi bölümü öğretmeni olarak görev yapan mucit öğretmen Harun Önsesveren, seçimlerin gündemde olduğu bir dönemde öğrencileriyle birlikte ürettiği katlanabilir seçim sandığını tanıtmanın hazırlıklarını yapıyor. 

Okul tarafından önümüzdeki günlerde Beyşehir'de açılacak bir sergide ilçe halkının beğenisine sunacağı katlanabilir seçim sandığını önce basına tanıtan öğretmen Önsesveren, daha az yer kaplayan, depolanması ve taşınması daha kolay olan yeni icadı seçim sandığının büyük ilgi göreceğine inanıyor. 

"Daha az yer kaplayan, depolanması, taşınması ve kullanması daha kolay olan bir seçim sandığı üretebilir miyiz?" şeklinde bir düşünceden yola çıkarak, öğrencileriyle böyle bir çalışma içerisine girmeye karar verdiklerini anlatan Harun Önsesveren, "Yaptığımız bu çalışmalar sonunda katlanabilen seçim sandığını ortaya çıkardık. Bu sandık, katlanabildiği gibi, kurarken ya da sökülürken bir takım ya da alete gerek duyulmuyor. Özel kelebek vidası yardımıyla, bu işi kısa sürede rahatlıkla yapabiliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:41:09
Güncelleme :5 Haziran 2007 Salı 14:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayss IP: 88.247.21.xxx Tarih : 7.06.2007 14:41:57
her halde akp partiside bu şekilde katlanacak gun geçtikce batıyorlar biz sehit verdikce onlar tepkisizleşiyorlar..