18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Müftülük yararına kermes

Beyşehir'de faaliyet gösteren Kur’an Kursu öğrencilerinin yanısıra, ev kadınları tarafından hazırlanan ürünler, düzenlenen bir kermesle teşhir edildi.

Eşrefoğlu Cami Külliyesi bünyesinde yeralan tarihi bedestende düzenlenen kermesin açılışını yapan Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, kermesin amacına ulaşacağına inandığını belirterek, "Hazırlayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum ve kermesin bol ziyaretçili geçmesini diliyorum" dedi.

Kermesin açılışının ardından Kaymakam Cengiz Cantürk, İlçe Müftüsü İbrahim Öcüt ile birlikte çok sayıda kişi teşhir edilen ürünleri inceledi. Kur’an Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan, bazı ev kadınları tarafından da evlerinden getirilen el emeği göz nuru işlemeli havlular, nakışlı namazlıklar, fiskos masası ve örtüleri, patikler, süs eşyaları ve benzeri birçok ürün 1.5 YTL ile 80 YTL arasında değişen fiyatlardan satıldı.

Satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirin İlçe Müftülüğü’ne teslim edileceği ve Kur’an Kursları’nın çeşitli ihtiyaçları için değerlendirileceği belirtildi. Geçtiğimiz yıllarda da açılan kermesin, bundan böyle geleneksel olarak düzenlenmesinin kararlaştırıldığı da kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:34:45
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 15:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?