24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Muhtarlara DGD semineri

Beyşehir'de 2005 yılı Doğrudan Gelir Desteği (DGD) kayıtlarının başlaması nedeniyle bölgedeki çiftçilerin bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla belde belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bir seminer düzenledi.

Tarım İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Tarım İlçe Müdürü Vekili Nurettin Karşıyaka, ziraat mühendisleri Hamit Bağcı ve Fazlı Arıtürk tarafından verilen bilgilendirme seminerinde, yapılacak desteklemelerle ilgili yerel yöneticilere ayrıntılı bilgiler verildi.

Çiftçilerin bu bilgiler ışığında aydınlatılmasını isteyen Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Kaymakam Cengiz Cantürk başkanlığında toplanan ve 5 üyenin imzasıyla karar altına alınan İlçe Tahkim Komisyonu kararı hakkında da bilgiler aktardı.

Kararda, 2005 yılı DGD kapsamındaki çiftçi kayıtlarının aksamadan yürütülmesi için, Beyşehir’e bağlı yerleşim yerlerinde çiftçilerin düzenledikleri dosyaları İlçe Tarım Müdürlüğü’ne vereceği tarihler aktarıldı.

Ayrıca, kadastro görmemiş olan yerleşim yerlerinde, çiftçilerin beyanlarında herhangi bir değişiklik yoksa, tekrar tespitlerinin yapılmamasına karar verildiği, beyanlarında değişiklik olan çiftçilerin ise ilgili belediye başkanlıklarından alacakları beyannameleriyle birlikte en geç 30 Haziran 2005 tarihine kadar tespit isteklerine ait dilekçeyle Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvurması gerektiği hatırlatıldı.

Bu başvurulara göre ise, arazide tespit yapılacak tarihlerin ileriki bir tarihte belirlenmesinin öngörüldüğü anlatıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren seminerde, bu yıl yapılacak destekleme fiyatları konusunda da yerel yöneticilere bilgiler aktarıldı.

Dekara destekleme miktarlarının 2005 yılı için buğday, arpa, tritikale ve çavdarda 3 YTL, çeltik, nohut, kuru fasülye ve mercimekte 5 YTL, "patates"te 18 YTL, yarı bodur kiraz, bodur elma ve bodur armut bahçesi tesisinde 60 YTL, bağ, üzümsü meyveler, çilek ve yarı bodur elma bahçesi tesisinde 100 YTL, diğer meyve türleri ile bahçe tesisinde 30 YTL olarak öngörüldüğü aktarıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 16:15:45
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 11:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?