17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Öğrencileri Allah korudu

Beyşehir İlçesi’nde, önüne çıkan araca çarpmamak için kaldırıma çıkan öğrenci servisi, bir evin bahçe duvarını yıktıktan sonra elektrik direğine çarparak durabildi.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde faaliyet gösteren bir özel ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrencileri taşıyan Musa Ulaş idaresindeki 42 B 3283 plakalı servis midibüsü, Özdilek Caddesi üzerinde seyir halinde iken, tali yoldan ana yola çıkan Mevlüt Şanal’ın kullandığı 42 H 3932 plakalı özel otomobile çarpmamak için sürücünün direksiyonu çevirip, fren yapmasıyla sürüklenmeye başladı. Sürüklenen araç, yolun solundaki kaldırıma çıkıp, evin bahçe duvarını yıktıktan sonra kaldırım üzerinde bulunan elektrik direğine çarparak durabildi.

Kaza sonucu servis içerisinde bulunan ve hafif şekilde yaralanan ilköğretim okulu öğrencileri Tolga Erim, H. Rümeysa Kaçar ve Handan Kaplan, Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Öğrencilerden Rümeysa Kaplan’ın 5 günlük rapor aldığı, diğer öğrencilerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan servis midibüsünün kaza yapmasına neden olduğu ileri sürülen ve kazadan sonra durmak yerine bölgeden ayrıldığı bildirilen özel otomobil sürücüsü ise, plakasının tespit edilmesinin ardından polis tarafından gözaltına alınarak, karakola götürüldü. Öğrenci servisinin evinin bahçesine çarparak durmasının şaşkınlığını yaşayan Mehmet Ceylan, "Öğrenci servisi evime, direğin önündeki kamyonuma çarpabilirdi. Allah daha büyük bir kazadan bizleri ve öğrencileri korudu" diye konuştu.

Öğrenci servisinin kaza yaptığı haberini alan Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk de, kaza yerine gelerek yetkililerden kazanın nedeni ve öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Beyşehir-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 11:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?