19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Öğrencilerin barınma sorunu bitiyor

Beyşehir’de yükseköğrenim gören öğrencilerin yıllardır çektiği barınma sorunu çözüme kavuşuyor.


Türkiye’nin en modern yüksek öğrenim yurdu olarak gösterilen Beyşehir Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kompleksin tamamlanmasının ardından, açılıp biran önce hizmete sunulması için çalışmalara hız verildi.

 İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk, yurdun ikinci dönem öğretiminin başlayacağı 31 Ocak tarihine kadar yetiştirilebilmesi için yoğun bir çalışma temposu içerisine girildiğini ve faaliyetlerin hızlandırıldığını bildirdi.

Yurt binasının açılışa hazır hale getirilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından personel görevlendirmesi yapıldığını belirten Cantürk, "Vekaleten bir müdür yardımcısı ile iki memur ve bir bekçi görevlendirilmesi yapıldı. Personel sayısının önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

Yurt binasının, inşaatı tamamlayan müteahhitten Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından teslim alındığını, ufak tefek eksiklerinin tamamlanmasının ardından kesin kabulünün yapılmasının beklendiğini ifade eden Cantürk, "İç tefrişatı için gerekli malzemeler geldi ve şu anda döşeniyor. Muhtemelen 31 Ocak’ta hizmete girer diye düşünüyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde. Yurtta kalmak için halihazırda bekleyen 280 öğrencimiz mevcut. Bu öğrencilerimiz yurdun hizmete girmesinin ardından, kesin kayıtlarını yaptırarak barınma sorunundan kurtulacaklar" şeklinde konuştu.


Yurt binasının ranza sistemine geçildiği takdirde bin öğrenci kapasitesine çıkarılabileceğini kaydeden Cantürk, "Ancak, bugünkü şartlarda ranza tipi yerine, 4 kişilik odalarda somya tipi yatakhaneler hazırlanıyor. Yani, 4 öğrencimiz bir oda içerisinde kalabilecek. Ranza tipi yatakların yerleştirildiği yurtlarda, odalarda kalan öğrenci sayısı 8 oluyor. Ancak, Beyşehir’deki yurdumuz somya tipi yatakhane imkanına şu an için elverişli durumda. Yurt binasının hizmete girmesiyle, yükseköğrenimde yaşanan barınma sorunu ortadan kalkacak ve öğrenciler çok ekonomik koşullarda devlet yurtlarında iskan edilebilecek. Yurt binası ve sosyal tesislerin yüksekokulun yeraldığı kampus alanında inşa edilmesi nedeniyle de, öğrencilerimiz de ulaşım sorunundan kurtulmuş olacaklar. Kız ve erkek ayrı ayrı olmak üzere 588 öğrenci kapasiteli iki ayrı yurt binasından oluşan komplekste; içerisinde restoran ve kantin bölümlerinin bulunduğu sosyal tesis, basketbol ve voleybol sahaları da yeralıyor. Komplekste ayrıca, yurt binasında görev yapacak personelin ikamet edeceği 12 dairelik bir lojman bulunuyor. Yurdun kurularak hizmete hazır hale getirilebilmesi için Konya Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından görevlendirilen Yurt Müdür Vekili Ahmet Şenönder, diğer görevlendirilen personelle birlikte çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyor" diye konuştu.

Öte yandan, Beyşehir’e bağlı Huğlu Beldesi’nde faaliyet gösteren Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin de, ilçe merkezindeki bu yurt imkanından faydalanması isteniyor. Huğlu’da öğrenim gören 400’e yakın öğrencinin, beldede barınma sorunu yaşadığı, bu nedenle Beyşehir’deki devlet yurdundan imkan verilmesi halinde yararlandırılabileceğine dikkat çekildi.

Beyşehir-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
günce baylar IP: 213.43.20.xxx Tarih : 4.09.2011 21:41:36

önce ücretini düşürün 583 milynmu ödenirmiş harç parasından daha çok özel yurt gibi aynı 3 aylık ama depozit falan çok para sözde devlet yurdu cami avlusundamı yatalım  sokakta bırakıcaklar bizi