23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Okuma yazma seferberliği

Beyşehir'de bir lisede öğrenim gören öğrenciler derse, okulda görevli tüm personel ise mesaiye her gün kitap okuyarak başlıyor.

Beyşehir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Demir, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde hayata geçirdikleri uygulama ile ilgili olarak, "Yaptığımız öğretmenler kurulu toplantısında, öğretmen arkadaşlarla birlikte aldığımız bir karar doğrultusunda, okulumuzdaki tüm sınıflarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz derslere kitap okuyarak başlıyor. Aynı uygulama kapsamında, okulda görevli idareciler, öğretmenler ve hizmetliler de kendi odalarında mesaiye her gün 10 dakika süreyle kitap okuyarak başlıyor" dedi.

Okul Müdürü Ali Demir; öğrenci, öğretmen ve personelin kaynak sıkıntısı yaşamaması için okul kütüphanesi bünyesinde bulunan bin 200 adet hikaye ve roman türü kitapları bu uygulama kapsamında seferber ettiklerini, ayrıca isteyen öğrenci, öğretmen ve personelin kendi evinde bulunan herhangi bir kitabı getirerek, bu uygulamaya katılabileceğini belirterek, "Bu yaptığımız çalışma, özveri neticesinde yaptığımız bir çalışma. Ben bu tür uygulamaların olduğunu, bazı duyumlarımızdan ve internetten yaptığımız araştırmalar sonrasında öğrendim. Ardından kendi içimizde de böyle bir çalışma başlatmak istedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:13:38
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 14:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?