18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Oltanın 'çizmeli' sevdalıları

Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin düşmesine bağlı olarak sahil bölümlerinde derinliğin azalması amatör olta meraklılarını zor durumda bırakıyor.

Kıyılardaki derinliğin azalması ve balıkların daha derinlerde gezinmesi nedeniyle kıyılarda amatör avcılık yapamayan Beyşehirli olta tutkunlarının suyun içerisine girerek onlarca metre ilerlemeleri gerekiyor. Suya girmek için ise boy çizmelerinden yararlanan olta meraklıları kıyıdan uzaklaşıp suyun derinliklerinde avlanmaya çalışıyor. Olta tutkunu İsmail Değer, Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin düşmesi nedeniyle kıyıların sığ duruma geldiğini ve balığın gezinemediğini söyledi.
Beyşehir Gölü’nde amatör balıkçılığa müsaade edilen sınırlı bölge içerisinde günün stresini atmaya çalıştıklarını belirten Değer, "Oltaya balık vurursa bu stresi daha çabuk atıyoruz. Ancak son yıllarda Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin azalması çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirmeye başladı" dedi.

Değer, kıyılardaki sığlaşma nedeniyle balık avında yeni yöntemler geliştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Balıklar genelde sazlıkların arasında dolaşıyor. Bu nedenle biz amatör avcılar ise kıyılarda derinlik olmadığı için boy çizmesi giyerek suyun içerisine girmek zorunda kalıyoruz. Boy çizmeleriyle gölün içerisinde belimizin üzerine kadar ilerleyip avlanma imkanı bulabiliyoruz. Derinliklerde olta atıyor, takılan balıkları ise kaçmaması için yanımızda getirdiğimiz file aracılığıyla sudan çıkarıyoruz. Ayrıca bu şekilde sazlıkların arasında da dolaşıp avlanabiliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 10:33:22
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 14:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?